Darabjaik erős üzeneteit még sokáig hordozzuk magunkban.

WINNER
Jury’s Special Prize
17th Kleinkunstfestival
Germany
WINNER
Jury’s Award
1st Antré Festival
Hungary
WINNER
1st Paderborner Performance Prize
10th Internationale Kulturbörse
Germany
GOLDEN BUZZER
1st Hungary’s Got Talent
Hungary

BANDART Productions

A BANDART Productions Lengyel Katalin táncművész-koreográfus és Tóth-Zs. Szabolcs újmédia művész együttműködése. Első darabjukat, ami a Dancing Graffiti címet viseli, Glasgow-ban hozták létre 2013-ban és még abban az évben megkapták az Antré Fesztivál Szakmai Díját 200 produkció közül. 2016-ban az International Kleinkunstfestival-on a szakmai zsűri Különdíjában részesültek, valamint ugyancsak Németországban elnyerték az első Paderborni Performansz Díjat. Nagy sikerrel adják elő nemzetközi és hazai utcaművészeti fesztiválokon, táncfesztiválokon, zenei fesztiválokon, bábfesztiválokon, kulturális eseményeken és céges rendezvényeken. Második darabjukat, ami a You-Topia címet viseli, a World Forum for Democracy felkérésére készítették és premierje a strasbourgi Európa Tanács székházában volt látható 2014 novemberében. A You-Topia nagy sikerét mutatja, hogy az Európa Tanács újból felkérte őket egy évvel később egy újabb darab létrehozására, amit 2015-ben Hackocracy címmel be is mutattak Strasbourgban. A magyar közönség az RTL Klub Hungary’s Got Talent című műsorában is láthatta a munkájukat, ahol a zsűri Aranygombbal jutalmazta első produkciójukat. Tudásukat szívesen megosztják közös kurzusuk keretében, ahol a résztvevők megismerkedhetnek egyedülálló technikájuk titkaival.

LENGYEL KATALIN

Kortárs táncművész, koreográfus és tánctanár. Tánctanulmányai előtt az SZTE-n magyar nyelv és irodalom – angol nyelv és összehasonlító irodalomtudomány szakon tanult és magyar irodalom szakon mester diplomát szerzett. Majd 3 évet a linzi Anton Bruckner táncművészeti egyetemen tanult és BA dimplomát szerzett mind kortárs táncművész, mind táncpedagógus szakon. 2008-ban és 2011-ben kétszer is megkapta a bécsi Impulstanz Fesztivál danceWEB ösztöndíját. Művészeti vezetője a 2011-ben elindított Frissek Minifesztiválnak.

TÓTH-ZS. SZABOLCS

Újmédia művész. Tanulmányait az ELTE-n programozómatematikus szakon kezdte, majd a Magyar Képzőművészeti Egyetemen mester diplomát szerzett intermédia szakon. 2008-ban Glatz Oszkár díjat kapott a diplomamunkájáért. Interaktív installációit, nagyméretű kültéri vetítéseit és animációs filmjeit magyar és külföldi galériákban, múzeumokban mutatták be.